...

Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü

“Bâtinîlik ve Alevilik İlişkisi” Adlı Panel Yapıldı.
08/05/2019

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de “Bâtinîlik ve Alevilik İlişkisi” konulu panel düzenlendi.

NEVÜ Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından Kültür ve Kongre Merkezi Mustafa Hayri Efendi Salonunda düzenlenen panele; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Panelin açılış konuşmasını yapan NEVÜ Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hulusi Yılmaz “Enstitü olarak kısa zamanda değişik etkinlikler düzenlerken, bir taraftan da bilimsel etkinliklerimizle beraber Alevi-Bektaşi kültürünü yansıtacak  çalışmalar yürütüyoruz. İsmaillik Alevilikle ilişkilendirilerek anlatılan konulardan biri olup, ancak akademik olarak  böyle bir panel veya sempozyumla üzerinde durulmamıştır. İlk defa enstitümüz bünyesinde bu konu üzerinde değerli katılımcılarımız ile birlikte duracağız.  Değerli konuşmacılarımıza ve siz katılımcılara bir kez daha davetimizi kabul ederek burada bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Enstitü Müdürü Yılmaz’ın açılış konuşmalarının ardından panele geçilirken, panelde  Doç. Dr. Ali Avcu, ‘Batinilik-Düalite İlişkileri, Alevilik-Düalite İlişkileri, Ruh-Beden Düalite İlişkisi, Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hamidreza Sohrabiabad ‘Haydarîlik ve Yedi İmamîlik’, Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hulusi Yılmaz ‘Batinilik ve Alevilik İlişkisi’ ve Araştırmacı-Yazar İbrahim Bahadır ise ‘İsmaililik ve Alevilik İlişkileri’ üzerine katılımcılara bilgi verdi.

Panel, soru-cevap kısmının ardından konuşmacılara plaket takdimiyle son buldu.


HABERLER