...

Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü

NEVÜ SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı'nda Hacı Bektaş Veli Konulu Araştırma Makaleleri Yayımlandı
13/10/2023

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) tarafından çıkarılan ‘SBE Dergisi’nin yeni sayısı ‘SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı’ olarak yayımlandı.

Kapadokya’nın somut ve somut olmayan doğal ve kültürel mirasının korunması, araştırılması ve aktarılmasına katkı sağlamak için üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından çıkarılan SBE Dergisi’nin yeni yayını, ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı’ başlığı altında hazırlanarak yayımlamıştır.

Söz konusu özel sayıda Enstitümüz müdür yardımcılarından Dr. Öğr. Üyesi Erdem Akın "UYGULAMALI HALK BİLİMİ BAĞLAMINDA BİR İHTİSASLAŞMA VE KÜLTÜREL MİRAS ALANI OLARAK HACI BEKTAŞ VELİ VE SÖZ HAZİNESİ" adlı makalesiyle Hünkâr Hacı Bektaş Veli merkezli kültürel miras araştırmalarına katkı sunmuştur. Akın yazısında, Hacı Bektaş Veli Dergahı’nı ziyaret ederek ziyaretçi defterine duygularını aksettiren ziyaretçilerin kullandıkları formel ifadelerden, nitelendirmelerden ve sıfat kalıplarından hareketle uygulamalı halk biliminin imkanları dahilinde ihtisaslaşma alanının birincil görevlerinden olan tanıtma, uygulama gibi faaliyetleri ele almıştır. 

Yine aynı sayıda Enstitümüz müdür yardımcılarından Dr. Öğr. Üyesi Mihriban Artan "HORASAN ERENLERİ’NDEN HACI BEKTAŞ VELİ’NİN İNSAN SEVGİSİ VE FÜTUHAT ANLAYIŞI" adlı makalesinde, Kapadokya’nın manevî ve kültürel mirasının anıtlaşan ismi ve öğretileri asırlardır tazeliğini koruyarak günümüze kadar ulaşan büyük bir mutasavvıf olan Hacı Bektaş Veli’nin, Anadolu’da gerçekleştirdiği gönül fütuhatını ortaya koymuştur.

Üniversitemizin ihtisaslaşma alanına önemli bir katkı sağlayacak olan ‘SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı’nın yayınlanmasında; yayın kurulundan, sekretaryasına emeği geçen, katkı sağlayan, destek olan herkese Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü olarak teşekkürlerimizi sunarız.

NEVÜ SBE Dergisi 2023 İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı'na ulaşmak için tıklayınız 

aa

a

a

HABERLER