...

Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü

SÜREK Alevilik - Bektaşilik ve Kültür Araştırmaları Dergisi'nin İlk Sayısı Yayımlandı
05/01/2024

Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından, Alevi - Bektaşi inancına ve kültürüne bilimsel düzlemde hizmet etmek için okuyuculara sunulan SÜREK Alevilik – Bektaşilik ve Kültür Araştırmaları Dergisi, akademik araştırmaların uluslararası görünürlüğünün arttırılması amacıyla kurulan yılda iki kez yayınlanan, açık erişimli, hakemli, bilimsel bir dergidir. 

İlk sayısını çıkarmanın mutluluğunu yaşadığımız (kısaca) SÜREK Dergisi’nin farklı dizinlerce taranmasını sağlayarak Alevilik – Bektaşilik araştırmaları alanında güncel konu ve yaklaşımlara yer vermeyi, genç araştırmacıların akademik çalışmalarına uluslararası alanda imkân sunmayı bir misyon ve vizyon olarak kabul etmiş bulunmaktayız. 

İlk sayısını yayımladığımız SÜREK Dergisi’nin adıyla müsemma olacak şekilde uzun yıllar sürecek bir yayın hayatına sahip olmasını temenni ederiz. Alevilik - Bektaşilik araştırmalarında etkin bir rol üstlenerek bilim camiasında hatırlı bir yer sahip olacağına inancımızı ifade ederken editör kuruluna teşekkürlerimizi sunarız. 

Uzun soluklu bir ilim yolculuğuna çıktığımızı kabul ederek bu süreçte emeğini esirgemeyen dergi kurullarına teşekkür ederiz. Dergimize bilimsel yazılarını göndererek ilim çerağının yandırılmasında ve yayılmasında bizi vesile kılan değerli yazarlarımıza, değerli görüşlerini aktaran hakemlerimize ve dergimize büyük teveccüh göstereceğine inandığımız okurlarımıza şimdiden teşekkürlerimizi sunmak isteriz.

İlk sayıya ulaşmak için tıklayınız. 

HABERLER